Ја викаат линија на ангелот, ретко кој ја има на својата рака, а оние со неа, се вели дека се вистински среќници.

Се верува дека луѓето кои ја имаат ова линија на раката имаат ангел чувар што ги чува во тешките ситуации.

Линијата е паралелна со линијата на животот. Се вели дека луѓето со анѓелската линија лесно ги минуваат препреките и имаат многу среќа во љубовта.