6 C
Skopje
понеделник, декември 4, 2023
More

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  Ако нашата мачка или куче го направи ова, тогаш треба веднаш да им помогнеме

  Секој што има домашно милениче дома знае дека мачките и кучињата често прават прилично чудни и забавни работи.

  Меѓутоа, понекогаш, наместо само да се насмевнуваме, треба да го препознаеме сигналот дека нешто не е во ред.

  Понекогаш има животни кои ги потпираат главите на ѕидот. Ова се покажал како еден од сигналите дека треба да посетиме ветеринар што е можно побрзо ако го направи тоа вашето домашно милениче.

  Оваа реакција на потпирање на главата на ѕидот е поврзана со здравствени проблеми сврзани со нивниот нервен систем. Она што може да предизвика такво дејство кај животно е оштетување на нервниот систем. И, како всушност доаѓа до тоа? Може да се случи на многу начини – најчесто поради некоја друга болест.

  Значи, ако тоа го прави ова вашиот најдобар пријател – домашниот миленик, немојте да мислите дека се лигави.

  Токму затоа што не можат да разговараат со нас и да ни кажат дали имаат проблем, животните го демонстрираат ова со промена на однесувањето.

  Исто така, не мислете дали животното го прави ова само еднаш и за повеќе пати за кратко време. Овој симптом станува посилен со текот на времето и колку побрзо реагирате, толку подобро за животното.

  Вие неможете да направите ништо сами. Единствените луѓе кои можат да дијагностицираат и да му помогнат на животното се ветеринари.

  Треба само да бидеме многу внимателни кон начинот на однесување на нашето домашно милениче. Не чекајте да ви „каже“ нешто со мјаукање или лаење.

  Дури и ако се окаже дека е нешто безопасно, така да се каже, лажен аларм, подобро е да проверите кај лекар.

  Latest Posts

  АКТУЕЛНО

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.